Τον ηγέτη του Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, κατηγόρησε σε ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ, ότι έβαλε για μία ακόμη φορά το συμφέρον του κόμματός του πάνω από το εθνικό συμφέρον, ψηφίζοντας κατά της πρότασης της κυβέρνησης, κάνοντας έτσι ακόμη πιο πιθανή την έκβαση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των ψηφοφοριών στη Βουλή, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι αν και η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε την υποστήριξη του κοινοβουλίου σήμερα, η πρωθυπουργός εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπήρξε ανησυχία από ορισμένα μέλη του Συντηρητικού κόμματος για τον αποκλεισμό του «no deal» σε αυτό το στάδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η πρόταση που ενέκριναν οι βουλευτές στις 29 Ιανουαρίου (στην προηγούμενη διαδικασία συζήτησης για Brexit) παραμένει ως η μόνη που εκφράζει αυτό που θέλει η Βουλή των Κοινοτήτων, δηλαδή νομικά δεσμευτικές αλλαγές γύρω από το backstop. Όπως επεσήμανε, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει με την ΕΕ την διασφάλιση της έγκαιρης αποχώρησης στις 29 Μαρτίου.

Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, τόνισε ότι το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία που να στηρίζει τις πράξεις της πρωθυπουργού, ότι για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση ηττήθηκε και δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί το κοινοβούλιο, βαδίζοντας προς τις 29 Μαρτίου χωρίς συγκροτημένο σχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης