Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ υπεραμύνθηκε της θέσης του όσον αφορά τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία. 

Σημείωσε πως η ενότητα της στρατιωτικής συμμαχίας δεν πρέπει να διαρραγεί στη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος. Διαιρέσεις έχουν εμφανιστεί στο εσωτερικό της στρατιωτικής συμμαχίας αφότου η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, ξεκίνησε την επίθεσή της στη Συρία την περασμένη εβδομάδα, με κυβερνήσεις της Ε.Ε. να απειλούν με κυρώσεις την Άγκυρα. Την Παρασκευή ο Στόλτενμπεργκ επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο τα κέρδη που πήραμε απέναντι στον κοινό μας εχθρό», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε μια συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, απαντώντας σε ερωτήσεις Γάλλων και Ιταλών εκπροσώπων που είχαν επικρίνει τη συμβιβαστική, όπως τη χαρακτήρισαν, προσέγγισή του προς την Τουρκία.

«Η Τουρκία είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ… Κινδυνεύουμε να υπονομεύσουμε την ενότητα που χρειαζόμαστε στη μάχη κατά του Νταές (Ισλαμικό Κράτος)», ολοκλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης