Η Τουρκία επιδιώκει να στρατολογήσει περισσότερους από 30.000 στρατιωτικούς για να αντικαταστήσει αυτούς που απομακρύνθηκαν στο πλαίσιο των διώξεων, οι οποίες διεξάγονται μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, μετέδωσαν τουρκικά μέσα Ενημέρωσης.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν ή απολύθηκαν από όλα τα κρατικά κλιμάκια μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που αποδίδεται σε στοιχεία του στρατού που δρούσαν υπό τις διαταγές του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει εξόριστος στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο στρατός επλήγη ιδιαίτερα από τις διώξεις καθώς συνελήφθησαν 9.000 μέλη του, μεταξύ των οποίων 118 στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι, ενώ χιλιάδες άλλοι απολύθηκαν.

Οι διώξεις αυτές στους κόλπους του στρατού έγιναν σε μια δύσκολη περίοδο για την Άγκυρα, τα στρατεύματα της οποίας διεξάγουν εδώ και καιρό εκτεταμένες επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη βόρεια Συρία και εναντίον των Κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», η Άγκυρα επιδιώκει να στρατολογήσει 30.159 στρατιωτικούς προκειμένου να αντικαταστήσει αυτούς που διώχθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα Ενημέρωσης, μεταξύ των νεοσυλλέκτων που προέρχονται εν μέρει από στρατιωτικές ακαδημίες, οι περίπου 5.000 θα έχουν βαθμό αξιωματικού ή υπαξιωματικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης