Για μια ακόμη φορά ο Ταγίπ Ερντογάν αιφνιδιάζει με τις αποφάσεις και τις κινήσεις του σε θέματα αμυντικής τακτικής της Τουρκίας, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, λόγω των εξελίξεων στη Συρία, των ερευνών υδρογονανθράκων ανοιχτά της Κύπρου αλλά και της μόνιμης έντασης που υπάρχει στο Αιγαίο.

Αυτή τη φορά ξάφνιασε με την επίσημη παρουσίαση και την καθέλκυση ενός νέου πολεμικού σκάφους για «να ελέγχει τα θαλάσσια σύνορα» της χώρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την κορβέτα «Ufuk», η οποία θα έχει αποστολή να κατασκοπεύει το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα ώστε να συγκεντρώνει τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται η Τουρκία για να γνωρίζει επακριβώς τις κινήσεις που πραγματοποιούν οι άλλες γειτονικές χώρες.

Με αυτό τον τρόπο, ο Ερντογάν θεωρεί πως η Τουρκία θα έχει τις πληροφορίες που χρειάζεται «προκειμένου να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα και να είναι προετοιμασμένη για κάθε γεγονός που μπορεί να προκύψει από κάθε πιθανή εχθρική επιβουλή γειτονικής χώρας.»

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση της κορβέτας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
«Επείγουσα και κρίσιμη ανάγκη η καθέλκυση της κορβέτας»

Αφορμή για να ληφθεί η τελική απόφαση της καθέλκυσης του συγκεκριμένου σκάφους, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», αποτέλεσαν «οι απειλές που ήρθαν από τη Συρία και οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα».  

H κορβέτα «Ufuk», όπως «βαφτίστηκε», «θα είναι το μάτι και το αυτί της Τουρκίας στη θάλασσα, το οποίο θα ακούει», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τελετή καθέλκυσης του κατασκοπευτικού σκάφους.

Και συνεχίζοντας ο Τούρκος πρόεδρος, επεσήμανε: «Η γεωγραφική θέση της χώρας μας δεν επιβάλλει να είμαστε ισχυροί μόνο στην οικονομία, στο εμπόριο, στη βιομηχανία αλλά πρέπει να είμαστε και σε επίπεδο πληροφοριών».

Ολοκληρώνοντας ο Ρετζέπ Τεγίπ Ερντογάν, τόνισε: «Μετά τις απειλές που ήρθαν από τη Συρία και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, αυτή η ανάγκη έγινε πιο επείγουσα και πιο κρίσιμη».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης