Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είναι πλέον ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, αφού κατάφερε να «εκθρονίσει» τον Μπιλ Γκέιτς, χάρη στην αύξηση της αξίας των χρηματιστηριακών τίτλων του κολοσσού του διαδικτύου, όπως ανέφερε την Πέμπτη το αμερικανικό περιοδικό «Forbes».

Σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο σε πραγματικό χρόνο υπολογισμό του «Forbes», η περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, που ιδρύθηκε το 1994 στο Σιάτλ (βορειοδυτικές ΗΠΑ), εκτιμάται πλέον στα 90,5 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι μεγαλύτερη από εκείνη του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, τα περιουσιακά στοιχεία του οποίου εκτιμώνται σε 90 δις δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο Μπέζος κατέχει περίπου 80 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, οι οποίες σε λίγες μόλις ώρες τού απέφεραν το ποσό των 800 εκατ. δολαρίων.

Φυσικά, είναι εύλογο η μετοχή της Amazon να διολισθήσει το επόμενο διάστημα και ως εκ τούτου ο Μπέζος να υπαναχωρήσει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα καταφέρει να βρεθεί μόνιμα, πλέον, στην κορυφή του εν λόγω καταλόγου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ιδρυτή της Microsoft.

Μεταξύ των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου είναι, επίσης, ο ιδρυτής του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με τα περιουσιακά του στοιχεία να εκτιμώνται σε 72,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς είχε αναδειχθεί πρώτος στην κατάταξη του «Forbes» στα τέλη Μαρτίου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και για 18η φορά τα τελευταία 22 χρόνια.

Μόνο το διάστημα 2010-2013, για τέσσερις χρονιές, τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο τον είχε ο Μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης