Ο επικρατέστερος «εκλεκτός» του Τραμπ για την ηγεσία του FBI

Ο επικρατέστερος «εκλεκτός» του Τραμπ για την ηγεσία του FBI
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην επιλογή του νέου διευθυντή του FBI, τονίζοντας πως ο πρώην γερουσιαστής και υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2000 Τζο Λίμπερμαν είναι από τους επικρατέστερους να αναλάβουν το αξίωμα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην αρχή της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο Τραμπ δήλωσε: «Είμαστε πολύ κοντά» να επιλέξουμε τον διευθυντή του FBI, ενώ σε ερώτηση που του τέθηκε αν ο Λίμπερμαν αποτελεί από τους επικρατέστερους υποψηφίους για το αξίωμα, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε καταφατικά.

Νωρίτερα, το αμερικανικό περιοδικό «Politico» και το δίκτυο CNN, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, τόνισαν πως ο Λίμπερμαν εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος για τη θέση του διευθυντή του FBI, η οποία παραμένει κενή αφότου ο πρόεδρος Τραμπ απέπεμψε τον Τζέιμς Κόμεϊ.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε χθες συνάντηση με τους τέσσερις υποψηφίους για το αξίωμα: τον υπηρεσιακό διευθυντή της υπηρεσίας Άντριου ΜακΚέιμπ, τον πρώην κυβερνήτη της Πολιτείας της Οκλαχόμας Φρανκ Κίτινγκ, το πρώην στέλεχος του FBI Ρίτσαρντ ΜακΦίλι και τον Λίμπερμαν.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, 05:16