Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εκτιμά ότι αν οι διαδηλώσεις πρέπει να πραγματοποιούνται ειρηνικά, η αστυνομική βία πρέπει να διερευνάται στις ΗΠΑ, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

“Οι αρχές πρέπει να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση στον τρόπο που διαχειρίζονται τους διαδηλωτές στις ΗΠΑ”, όπως και αλλού, πρόσθεσε ο Στεφάν Ντουζαρίτς, κατά την καθημερινή του ενημέρωση του Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Είδαμε τις τελευταίες ημέρες κρούσματα αστυνομικής βίας. Όλα τα κρούσματα πρέπει να διερευνηθούν”, δήλωσε.

“Οι δυνάμεις της αστυνομίας ανά τον κόσμο πρέπει να λαμβάνουν κατάλληλη κατάρτιση όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και χρειάζεται επίσης επένδυση στην κοινωνική και την ψυχολογική υποστήριξη προς την αστυνομία για να μπορεί να κάνει ένα αποτελεσματικό έργο στην προστασία της ανθρώπινης κοινότητας”, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ εκφράζει επίσης ανησυχία για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε. Σε μήνυμά του στο Twitter αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Αντόνιο Γκουτέρες είχε υπογραμμίσει πως “όταν οι δημοσιογράφοι δέχονται επίθεση, τότε οι κοινωνίες είναι αυτές που δέχονται επίθεση”. “Καμιά δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την ελευθερία του Τύπου”, επισήμανε ο επικεφαλής του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον θάνατο πριν από μια εβδομάδα του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, οι ΗΠΑ συγκλονίζονται από βίαιες διαδηλώσεις που καταγγέλλουν τις αστυνομικές ωμότητες και τον ρατσισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης