Μετά την… καπνοαπαγόρευση στους δρόμους του «Μεγάλου Μήλου» και το απαγορευτικό που έθεσε στην πώληση ακόρεστων λιπαρών οξέων από τα εστιατόρια της μεγαλύτερης πόλης της Αμερικής, τώρα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, προετοιμάζεται να «χτυπήσει» και την πώληση αναψυκτικών στα εστιατόρια και τα σινεμά της πόλης.

Ο ακούραστος δήμαρχος έχει κηρύξει έναν πραγματικό πόλεμο ενάντια σε ό,τι θεωρεί ότι βλάπτει την υγεία των πολιτών, δηλώνοντας πως «η παχυσαρκία είναι εθνικό πρόβλημα» και τίποτα δεν είναι πολυτιμότερο από την καλή υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιδιοκτήτες στα χιλιάδες φαστφουντάδικα της πόλης, όπως ήταν φυσικό, αντέδρασαν στις προθέσεις του δημάρχου, που παλιότερα έχει κατηγορηθεί ότι καταστρατηγεί τις προσωπικές ελευθερίες των δημοτών του.

Ο Μπλούμπεργκ, στο νέο του εγχείρημα, έχει την ένθερμη υποστήριξη του υπευθύνου των υγειονομικών υπηρεσιών της πόλης, Τόμας Φάρλει.

Για να θέσει σε εφαρμογή το νέο μέτρο, χρειάζεται την έγκριση του Συμβουλίου Υγείας. Ο Φάρλει έχει δηλώσει πως τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας καταγράφονται στις περιοχές όπου καταναλώνονται αναψυκτικά σε μεγάλες ποσότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης