Ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για ένα tweet σχετικά με την αποπομπή του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν, ενός κεντρικού προσώπου στην έρευνα για ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016.

Σε συνέντευξή του στο Axios, ο Τζον Ντάουν είπε πως το τουίτ ήταν «δικό μου λάθος» και πως εκείνος συνέταξε το τουίτ που προκάλεσε περισσότερα ερωτήματα για το κατά πόσον υπήρξαν προσπάθειες να παρεμποδιστεί η έρευνα για τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι άσχετος με το twitter», δήλωσε ο Ντάουν στο Axios και πρόσθεσε: «Δεν είχα σκοπό να δημιουργήσω ειδήσεις».

Τα tweets για τον Φλιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε tweet είχε γράψει χτες ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν, κατά του οποίου απαγγέλθηκαν χθες κατηγορίες για ψευδή κατάθεση στο FBI στην υπόθεση για τη ρωσική ανάμειξη στην αμερικανική εκλογική διαδικασία, δεν έπραξε τίποτε παράνομο κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης, ανάμεσα στην προεδρική εκλογή και την εγκατάσταση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε την Κυριακή σε ένα tweet ότι ουδέποτε ζήτησε από τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να σταματήσει την έρευνα σε βάρος του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ζήτησα ποτέ από τον Κόμεϊ να σταματήσει να ερευνά τον Φλιν. Άλλη μια πλαστή είδηση (Fake News), που καλύπτει άλλο ένα ψέμα του Κόμεϊ!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«Αναγκάσθηκα να αποπέμψω τον στρατηγό Φλιν διότι είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI. Ομολόγησε την ενοχή του για τα ψεύδη αυτά. Είναι θλιβερό, διότι οι πράξεις του κατά την περίοδο μετάβασης ήσαν νόμιμες. Δεν είχε τίποτε να κρύψει!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, κάνοντας για δεύτερη φορά από το πρωί αναφορά στην εν δυνάμει εκρηκτική έρευνα που αγγίζει πλέον τον στενό κύκλο του περιβάλλοντός του.

Διαβάστε επίσης: Ντ. Τραμπ: «Δεν ζήτησα από τον πρώην αρχηγό του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να σταματήσει την έρευνα για τον Μάικλ Φλιν» 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης