Συνέντευξη για το μοιραίο βράδυ της 9ης Αυγούστου, παραχώρησε ο αστυνομικός Ντάρρεν Ουίλσον, ο οποίος σκότωσε τον 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον από όπου καταγόταν το θύμα, αλλά και σε όλη την έκταση των ΗΠΑ.

Μιλώντας στο ABC ο αστυνομικός που αθωώθηκε από το δικαστήριο εξέφρασε την πεποίθηση ότι το βράδυ εκείνο έπραξε απλά το καθήκον του και υπερασπιζόμενος τη συμπεριφορά του είπε ότι η αντίδρασή του ήταν «πλήρως συνειδητή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη του συνέντευξη έπειτα από το μοιραίο περιστατικό ο Ουίλσον είπε ακόμη ότι, αντιθέτως με τα όσα κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες, ο Μάικλ Μπράουν «σε καμία περίπτωση δεν είχε σηκώσει ψηλά τα χέρια του» πριν εκείνος τον πυροβολήσει.

Περιγράφοντας καρέ-καρέ τα όσα συνέβησαν είπε ότι είδε τον Μπράουν να διασχίζει τον δρόμο, κατά μήκος της κίτρινης γραμμής και του ζήτησε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του να κινηθεί προς τα πάνω. Όταν δεν το έπραξε, ο αστυνομικός μετέβη με το αυτοκίνητο δίπλα του. Ακολούθησε, σύμφωνα με τον Ουίλσον σφοδρή αντιπαράθεση η οποία διήρκησε 45 δευτερόλεπτα.

Ο αστυνομικός ισχυρίσθηκε ακόμη ότι ο Μπράουν τον έβρισε χυδαία. Τότε βγήκε από το αμάξι και ο Μπράουν, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του αστυνομικού τον χτύπησε στο πρόσωπο. «Αυτός έριξε την πρώτη μπουνιά. Με χτύπησε στην αριστερή πλευρά του προσώπου μου. Δεν θυμάμαι πόσες φορές με χτύπησε μετά από αυτό. Απλώς θυμάμαι ότι ακολούθησε μία σειρά από σπρωξίματα, απότομα αρπάγματα και άλλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας είπε ότι προσπάθησε να πιάσει τον Μπράουν από τον ώμο, ωστόσο συνειδητοποίησε ότι ο έφηβος είχε πολλή δύναμη και δεν μπορούσε να τον «κοντρολάρει». «Είναι σαν να προσπαθεί ένας πεντάχρονος να τα βάλει με τον Hulk Hogan. Ήταν τόσο δυνατός… Με χτύπησε ξανά και τότε διερωτήθηκα πώς θα επιβιώσω».

Ήταν τότε που άρπαξε το πιστόλι του και απείλησε τον Μπράουν , λέγοντάς του να κάνει πίσω ή αλλιώς θα τον πυροβολούσε. «Η αντίδρασή του ήταν να πιάσει την κορυφή του όπλου μου. Μού είπε ότι δεν θα το έκανα. Αισθάνθηκα ότι προσπαθούσε να πατήσει τη σκανδάλη και να με πυροβολήσει και τότε αποφάσισα να την πατήσω πρώτος εγώ. Τον πυροβόλησα έξι φορές», κατέληξε ο Ντέρρεν Ουίλσον.

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Διαβάστε επίσης:
Κόλαση στο Μιζούρι

Επεισόδια στο Φέργκιουσον – Συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης