Τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών στην ηγεσία της Αιγύπτου, έκανε ο Μοχάμεντ Μόρσι δηλώνοντας ότι από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του έχει αποκατασταθεί το 70% της ασφάλειας της χώρας.

«Πετύχαμε το 70% του στόχου μας στις πρώτες 100 ημέρες», είπε ο Μόρσι σε πλήθος αιγυπτίων που συγκεντρώθηκαν σε στάδιο του Καΐρου. «Δεν λέω ότι αυτό είναι αρκετό, αλλά είναι κάτι που ήδη κάναμε και θα το συνεχίσουμε», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μόρσι που είναι ο πρώτος ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την 39η επέτειο του πολέμου των Έξι Ημερών με το Ισραήλ το 1973, έδωσε μια γενική εικόνα για τα κυβερνητικά του επιτεύγματα μέχρι τώρα.

Όπως είπε το 40% του στόχου της καθαριότητας επετεύχθη ενώ η παραγωγή του ψωμιού αυξήθηκε στο 80%. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μαζί αυτά τα επιτεύγματα», είπε ο Μόρσι.

Πριν από την εκλογή του, ο Μόρσι δεσμεύθηκε να επιτύχει σε 64 στόχους κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών, μεταξύ των οποίων είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων με την έλλειψη ψωμιού, την κυκλοφορία, την ασφάλεια, την έλλειψη καυσίμων, και την καθαριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τούτοις μια ομάδα ακτιβιστών που παρακολουθεί το έργο της κυβέρνησης ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά από τις ανακοινώσεις του Μόρσι και τα στατιστικά στοιχεία που τηρεί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Morsi Meter, η κυβέρνηση στις πρώτες 100 ημέρες έχει επιτύχει μόλις σε 4 από τους συνολικά 64 στόχους που έθεσε εξ’ αρχής.

Ο Μόρσι στην ομιλία του εξήρε το ρόλο των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων στον πόλεμο των Έξι Ημερών, καθώς και κατά τη διάρκεια της λαικής εξέγερσης, στις 25 Γενάρη του 2011.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης