Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν μαθητές του σχολείου Marjory Stoneman Douglas χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στη Φλόριντα, όταν πρώην μαθητής εισέβαλε σε τάξεις στον τρίτο όροφο του κτηρίου και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Τραγικός είναι ο απολογισμός του συμβάντος με 17 νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίεςΠαιδιά πεσμένα κάτω, σπασμένα τζάμια, σκόρπιες τσάντες και κηλίδες αίματος στο πάτωμα συνέθεταν το σκηνικό τρόμου λίγα λεπτά μετά την εισβολή του 19χρονου Νίκολας Κρουζ, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο εντός του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τραγικός απολογισμός του συμβάντος είναι 17 νεκροί και τουλάχιστον 50 τραυματίες. Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα στο σχολείο, δύο μπροστά σε αυτό, ένας στον δρόμο, ενώ δύο τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

Σε οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο αποτυπώνονται καρέ-καρέ οι φρικτές στιγμές που βίωσαν οι ανήλικοι και οι καθηγητές τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σε ένα άλλο βίντεο, ακούγεται η φωνή μιας δασκάλας την ώρα που καλεί τους μαθητές της να «μείνουν κάτω», προκειμένου να σωθούν από τα πυρά του δράστη. Εν συνεχεία ακούγονται πυροβολισμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα τρίτο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που οι άνδρες της SWAT εισβάλλουν σε αίθουσα άλλου ορόφου του σχολείου αναζητώντας τυχόν συνεργούς του δράστη.

Τέτοιου είδους περιστατικά στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αρκετά συχνά. Χαρακτηριστικό είναι πως το τρέχον έτος έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 18 ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία σε όλες τις ΗΠΑ.

Αυτή ήταν «η 291η επίθεση ενόπλου μέσα σε σχολείο από τις αρχές του 2013», τόνισε η Σάνον Γουότς, ιδρύτρια της οργάνωσης «Moms Demand Action For Gun Sense In America» («Μητέρες απαιτούν δράση για να επικρατήσει η λογική όσον αφορά στην οπλοκατοχή στην Αμερική»), η οποία μάχεται για να σταματήσει η διάδοση των όπλων.

Ο 19χρονος Κρουζ φέρεται να ήταν γνωστός στις Αρχές. Είχε αποβληθεί από το σχολείο λόγω κακής διαγωγής, ενώ τον τελευταίο καιρό έκανε «ιδιαίτερα ανησυχητικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο», σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο δράστης συνελήφθη μετά το μακελειό, χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης