Στο νοσοκομείο θα εισαχθεί εκ νέου ο 28χρονος Abul Bajandar από το Μπανγκλαντές λόγω επιδείνωσης της υγείας του ή αλλιώς ο «άνθρωπος δέντρο» όπως τον αποκαλούν, για να υποβληθεί σε νέες επεμβάσεις.

Δενδροειδείς εκφύσεις
Η νέα εισαγωγή του στο νοσοκομείο θα γίνει λόγω της σπάνιας γενετικής διαταραχής (μυρμηκιόμορφη επιδερμοδυσπλασία) από την οποία πάσχει, με κύριο χαρακτηριστικό την εκτεταμένη κατανομή θηλωμάτων στο σώμα.
Η πάθησή του χαρακτηρίζεται από δενδροειδείς εκφύσεις που καλύπτουν τα άκρα του, με αποτέλεσμα τα χέρια και τα πόδια του να μοιάζουν με ρίζες δέντρων.
Η περίπτωση του Abul Bajandar είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ πριν από τρία χρόνια. Κι αυτό γιατί τότε είχε υποβληθεί σε συνολικά 25 πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να απομακρύνει αυτές τις εκφύσεις από το σώμα του.

Πλέον, θα πρέπει να υποβληθεί σε νέες επεμβάσεις, καθώς τον περασμένο Μάιο δεν εμφανίστηκε στο νοσοκομείο για να συνεχίσει τη θεραπεία του και η υγεία του δείχνει να επιδεινώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπλοκη υπόθεση

Η ιατρός Samant Lal Sen και υπεύθυνη της μονάδας εγκαυμάτων και πλαστικών επεμβάσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Ντάκα του Μπανγκλαντές που τον παρακολουθεί, μιλώντας για το θέμα, ανέφερε: «Πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη υπόθεση. Κάναμε πρόοδο, αλλά έφυγε για να πάει σπίτι του. Του ζήτησα πολλές φορές να επιστρέψει, αλλά δεν το έκανε».

«Επέστρεψε στο νοσοκομείο την Κυριακή με τη μητέρα του, έπρεπε να είχε έρθει εδώ και έξι μήνες. Ήρθε πολύ αργά» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το CNN, η κατάστασή του έχει τώρα επιδεινωθεί, καθώς έχουν προκληθεί περαιτέρω βλάβες στα χέρια του, ενώ τα κονδυλώματα έχουν εξαπλωθεί στα πόδια του και σε άλλα μέρη του σώματός του.

Νέα προσέγγιση
Τώρα οι γιατροί του επεξεργάζονται μια νέα προσέγγιση για τη μελλοντική του θεραπεία και εκτιμάται πως θα χρειαστεί άλλες έξι επεμβάσεις.
Ο Abul Bajandar εκδήλωσε τα συμπτώματα αυτής της σπάνιας γενετικής διαταραχής όταν ήταν 10 ετών. Σταδιακά δεν μπορούσε πια να χρησιμοποιήσει τα χέρια του, του ήταν δύσκολο να εξασφαλίσει τα προς το ζην, ενώ λίγο πριν υποβληθεί στις πρώτες επεμβάσεις δεν μπορούσε καν να φάει και να πιει χωρίς βοήθεια.

«Θέλω να ζήσω όπως ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Θέλω να μπορώ να πάρω μια κανονική αγκαλιά το παιδί μου» είχε δηλώσει το 2016 στο CNN.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης