Η μία αποκάλυψη ακολουθεί την άλλη στην υπόθεση του Αφγανού που κατηγορείται για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας, η οποία βρέθηκε νεκρή στον ποταμό Dreisa στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας είναι ο μετανάστης, ο οποίος είχε επιτεθεί το 2013 σε 20χρονη φοιτήτρια στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας, χτυπώντας την για να της αρπάξει την τσάντα και στέλνοντάς τη στο νοσοκομείο με βαριές σωματικές κακώσεις. Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, ο Αφγανός μετανάστης είχε τότε συλληφθεί για την επίθεση αλλά αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο νεαρός Αφγανός -όταν συνελήφθη για την επίθεση εναντίον της 20χρονης φοιτήτριας στην Κέρκυρα- είχε δηλώσει ότι είναι 17 ετών και καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη. Όπως δηλώνει όμως η δικηγόρος του, Μαρία Ελένη Νικοπούλου, o Αφγανός μετανάστης έκανε χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου 4322/2015 και κατάφερε να αποφυλακιστεί στις 31 Οκτωβρίου του 2015.

«Πράγματι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που φέρεται να σκότωσε την 19χρονη στη Γερμανία και να επιτέθηκε στην 20χρονη φοιτήτρια στην Κέρκυρα. Αν και είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και είχε μεταφερθεί στις φυλακές Βόλου, κατάφερε να αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νόμου Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών» δήλωσε η κα. Νικοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Αφγανό επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και έπρεπε να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της μόνιμης κατοικίας του μια φορά τον μήνα. Ο νεαρός είχε δηλώσει μόνιμη κατοικία στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα και παρουσιαζόταν κανονικά μέχρι τον Φλεβάρη του 2016, όταν και παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και έφυγε για τη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης