Ντοκουμέντο με σκηνές πανικού στο τουρκικό Boeing

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, 14:51
Ντοκουμέντο με σκηνές πανικού στο τουρκικό Boeing

Συγκλονίζουν οι εικόνες από βίντεο στο οποίο αποτυπώνονται οι στιγμές πανικού που εκτυλίχθηκαν στο εσωτερικό του Boeing 737-800 της Pegasus Airlines όταν έσπασε στα τρία, αφού έφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου «Σαμπιχά Γκιοκτσέν» της Κωνσταντινούπολης το απόγευμα της Τετάρτης.

Στο οπτικοακουστικό υλικό ακούγονται τα ουρλιαχτά των επιβατών του αεροπλάνου, το οποίο έχει μόλις πέσει από ένα πρανές ύψους περίπου 40 μέτρων.

Στο ίδιο βίντεο ακούγονται και οδηγίες που δίνονται προς τους επιβάτες προκειμένου να βγουν με ασφάλεια από το κατεστραμμένο αεροπλάνο.

 

Επιπλέον συγκλονιστικά είναι και τα βίντεο από τη στιγμή του αεροπορικού δυστυχήματος με τους τρεις νεκρούς και τους 179 τραυματίες.

Στο πρώτο φαίνεται το αεροπλάνο να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από την κανονική για διαδικασία προσγείωσης. 

Στη συνέχεια φαίνεται να καταρρέει το ριναίο σκέλος προσγείωσης, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο αρχικά να σέρνεται με το ρύγχος στον διάδρομο και στη συνέχεια εκτός έλεγχου να καταλήγει στο χαντάκι εκτός διαδρόμου, όπου και η άτρακτος έσπασε σε τρία κομμάτια.

 

Στο δεύτερο βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που το Boeing 737-800 πέφτει με τη μύτη στο χαντάκι.

 

Εντοπίστηκε το «μαύρο κουτί»

Εν τω μεταξύ βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους. Ο διευθυντής της εταιρείας, Μεχμέτ Τεβφίκ Νάνε (Mehmet Tevfik Nane), σε συνέντευξη τύπου είπε μεταξύ άλλων ότι περιμένουν την αποκωδικοποίηση από το μαύρο κουτί, προκειμένου να διαπιστώσουν τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν το αεροσκάφος τύπου 737-86J να πέσει από υψόμετρο περίπου 40 μ. και να κοπεί στην κυριολεξία σε τρία κομμάτια.

«Δεν είναι εύκολο να μιλήσουμε για τη βλάβη, τα θύματα ή τους τραυματίες. Συνεχίζουμε την έρευνα, καθώς έχουμε πάρει το μαύρο κουτί και προχωρούμε στην αποκωδικοποίησή του. Όλοι αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας. Ακόμη δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε περαιτέρω εξηγήσεις…» είπε μεταξύ άλλων ο Μεχμέτ Τεβφίκ Νάνε.

Το επιβατικό αεροσκάφος πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση Σμύρνη-Κωνσταντινούπολη. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι πιλότοι δεν κατάφεραν να προσγειωθούν ομαλά, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να βγει εκτός διαδρόμου προσγείωσης και στη συνέχεια να κοπεί σε τρία κομμάτια.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, 15:10