Bίντεο της επιχείρησης «Juction Rain» στη Νιγηρία η οποία οδήγησε στη σύλληψη των 9 υπόπτων για πειρατεία ,μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες έδωσαν στη δημοσιότητα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο οπτικό υλικό, το οποίο ενσωματώνεται σε ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού καναλιού, φαίνεται το πλοίο πάνω στο οποίο βρίσκονταν οι συλληφθέντες. Στη συνέχεια, νιγηριανοί κομάντος, κάνουν ρεσάλτο, συλλαμβάνοντας συνολικά 9 άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων εκτός από τους Έλληνες είναι ένας Αμερικανός καθώς και 5 Νιγηριανοί.

Να σημειωθεί ότι στο πλοίο όπου επέβαιναν, βρέθηκε βαρύς στρατιωτικός οπλισμός, μεταξύ των οποίων πολεμικά τυφέκια και σφαίρες, ενώ οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει στη χώρα παράνομα, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατων στρατιωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την φορτηγίδα «SEA ANGEL 3», όπου επέβαιναν οι Έλληνες συλληφθέντες, προσέγγισε για έλεγχο το πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Νιγηρίας «NNS CENTENARY», στο πλαίσιο κοινών επιχειρήσεων που διεξάγονταν στην ευρύτερη περιοχή μαζί με το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα ισχυρίστηκε ότι αποτελούσε προσωπικό μιας εταιρείας η οποία παρείχε προστασία κατά των πειρατών σε εμπορικά πλοία, κάτι όμως που όπως φαίνεται δεν έπεισε τις Αρχές της χώρας, οι οποίες επιμένουν πως πρόκειται για πειρατές.Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης