«Πλήρως ενημερωμένος» για τις μεθόδους ανάκρισης – βασανιστήρια της CIA ήταν ο πρώην ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, αποκαλύπτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του, Ντικ Τσένι.

Μιλώντας στο Fox News, μετά το διεθνή σάλο που ξέσπασε από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης επιτροπής της Αμερικανικής Γερουσίας για το θέμα, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτηρίζει την έκθεση «γεμάτη σκ…» (χρησιμοποιώντας την έκφραση «full of crap»).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και όπως παραδέχθηκε δεν την έχει διαβάσει ολόκληρη, έκανε λόγο για μία έκθεση «γεμάτη σφάλματα» και «πολύ κακή δουλειά».

Αναφορικά με το ρόλο του Τζορτζ Μπους πάντως, είπε ότι «γνώριζε όσα πρέπει να γνωρίζει», ενώ για το ρόλο της αμερικανικής κυβέρνησης τόνισε ότι «η ιδέα που προσπαθεί να περάσει η επιτροπή ότι η CIA λειτουργούσε ανεξέλεγκτα και ότι δεν μας είχαν ενημερώσει, ότι ο πρόεδρος δεν είχε ενημερωθεί- είναι ξεκάθαρο ψέμα». Ο πρόεδρος Μπους «γνώριζε τις τεχνικές. Δεν υπήρξε προσπάθεια από πλευράς μου να του τις αποκρύψω» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι στην περίληψη της έκθεσης που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη αναφερόταν ότι ο Μπους δεν είχε πλήρη εικόνα της κατάστασης. «Έμενε στο σκοτάδι», αναφέρει χαρακτηριστικό απόσπασμα, ενώ η έκθεση καταλήγει ότι ο πρώην πρόεδρος ένιωσε… «άβολα» όταν ενημερώθηκε όλη την αλήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης