Το κυβερνών Κίνημα των Πέντε Αστέρων θα αντιταχθεί σε έναν προϋπολογισμό που θα αυξήσει το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, αν και επεσήμανε ότι το κυβερνητικό επιτελείο έχει δεσμευτεί να μην αυξήσει τον φόρο πωλήσεων με στόχο την ενίσχυση των κρατικών εσόδων.

«Το Κίνημα των 5 Αστέρων με το 32% του δεν θα επιτρέψει ποτέ έναν προϋπολογισμό που θα αυξήσει το δημόσιο χρέος» της Ιταλίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντι Μάιο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della Sera».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου έφτασε αυτήν την εβδομάδα σε υψηλό δύο ετών μετά τις δηλώσεις του άλλου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Ρώμη θα πρέπει να είναι έτοιμη να παραβιάσει το όριο του 3% του ΑΕΠ που ορίζει η Ε.Ε. για το έλλειμμα και να ωθήσει το χρέος στο 140% του ΑΕΠ, αν χρειαστεί για να μειωθεί η ανεργία.

Ο Ντι Μάιο υπογράμμισε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός του Κινήματος 5 Αστέρων με τη Λέγκα θα καταφέρει να εξαντλήσει τη θητεία του, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του να αποφευχθεί η άνοδος του ΦΠΑ που είναι προγραμματισμένο να ισχύσει από το επόμενο έτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης