Ντέρμπι για την προεδρία της Βραζιλίας δείχνει νέα δημοσκόπηση

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014, 05:48
Ντέρμπι για την προεδρία της Βραζιλίας δείχνει νέα δημοσκόπηση
Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Σίλβα Ρούσεφ, έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι της περιβαλλοντολόγου Μαρίνα Σίλβα εν όψει της κούρσας για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου, δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ibope που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Εάν η εκλογή του προέδρου ωστόσο οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο συγκεκριμένων υποψηφίων, η Σίλβα φαίνεται να επικρατεί της Ρούσεφ.

Ειδικότερα, η Μαρίνα Σίλβα (η οποία πήρε το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα μετά από το θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα του υποψηφίου του κόμματός της, Εντουάρντο Κάμπο) φαίνεται να κερδίζει στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών το 29% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι τη Ρούσεφ ψηφίζει το 34%, που είναι εμφανώς μειωμένο ποσοστό σε σχέση με το 38% που έπαιρνε η νυν πρόεδρος στην προηγούμενη έρευνα της Ibope που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου.

Ο άλλος βασικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης ο Αέσιο Νέβες καταλαμβάνει μόλις το 19% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων έναντι του 23% που λάμβανε κατά την τελευταία δημοσκόπηση της Ibope.

Στην περίπτωση δεύτερου εκλογικού γύρου στις 26 Οκτωβρίου μεταξύ των δύο γυναικών, η Μαρίνα Σίλβα θα επικρατήσει της Ντίλμα Ρούσεφ με διαφορά περίπου εννέα ποσοστιαίων μονάδων όπως κατέγραψε η δημοσκόπηση της Ibope.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 2.506 ατόμων σε εθνικό επίπεδο από τις 23 έως τις 26 Αυγούστου και έχει περιθώριο σφάλματος δύο ποσοστιαίες μονάδες συν ή πλην.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014, 05:48