Χιλιάδες μέλη μιας προτεσταντικής εκκλησίας της Σεούλ τέθηκαν σε καραντίνα, μετά την εμφάνιση εστιών μολύνσεων με Covid-19 που συνδέονται με θρησκευτικές κοινότητες.

Μέχρι τώρα η Νότια Κορέα έχει καταφέρει να ελέγξει την επιδημία του κορωνοϊού μέσω μιας στρατηγικής πολλών τεστ και ιχνηλάτησης των επαφών των μολυσμένων προσώπων, χωρίς να επιβάλει υποχρεωτικό εγκλεισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το σαββατοκύριακο, η Σεούλ και η επαρχία Γκιεόνγκι, που την περιβάλλει, δηλαδή σχεδόν το μισό του νοτιοκορεατικού πληθυσμού, ενίσχυσαν τους περιορισμούς και απαγόρευσαν τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις μετά την εμφάνιση νέων κρουσμάτων, που δημιουργούν φόβους για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Η χώρα κατέγραψε σήμερα 197 νέα κρούσματα Covid-19, αυξάνοντας τον εθνικό απολογισμό από την αρχή της επιδημίας, τον Φεβρουάριο, σε 15.515 κρούσματα του ιού.

Η μεγαλύτερη εστία μολύσεων βρίσκεται στους κόλπους της εκκλησίας Σαράνγκ Ζέιλ στη Σεούλ, η οποία διευθύνεται από έναν αμφιλεγόμενο συντηρητικό πάστορα ο οποίος συμμετέχει επίσης στις διαδηλώσεις εναντίον του νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 315 κρούσματα, που συνδέονται μ’ αυτή την εκκλησία, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, ανέφεραν σήμερα οι αρχές, και περίπου 3.400 μέλη της έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Περίπου ένας πιστός στους έξι διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Κιμ Γκαγκ-λιπ.

Ένας κατάλογος των μελών, που παραδόθηκε από την εκκλησία, αποδείχθηκε «ανακριβής», δήλωσε επίσης ο υφυπουργός, με αποτέλεσμα να καταστούν «πολύ δύσκολες» η ιχνηλάτηση και η απομόνωση των κρουσμάτων.

Η Εκκλησία Σινσεοντζί του Ιησού, η οποία συνδέεται με περίπου 5.000 κρούσματα, είχε βρεθεί στο κέντρο της εκδήλωσης τον Φεβρουάριο της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο επικεφαλής της, ο Λι Μαν-χι, ηλικίας 88 ετών, είναι ύποπτος ότι έθεσε εμπόδια στην κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση του ιού.

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας Σαράνγκ Ζέιλ, ο Ζουν Κουάνγκ-χουν, ήταν αυτό το σαββατοκύριακο ο ένας από τους ομιλητές που απευθύνθηκαν σε χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά της κεντροαριστερής κυβέρνησης του Μουν, παρά τις εκκλήσεις για αποφυγή των μεγάλων συγκεντρώσεων εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.

Το υπουργείο Υγείας και οι αρχές της Σεούλ έχουν καταθέσει δύο χωριστές προσφυγές εναντίον του Ζουν, κατηγορώντας τον ότι εμπόδισε εσκεμμένα τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της επιδημίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης