Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν τη μεγαλύτερη εστία μολύνσεων Covid-19, με περισσότερο από το 80% του πληρώματος ενός αντιτορπιλικού που συμμετέχει σε περιπολίες κατά πειρατών στον Κόλπο του Άντεν να βρίσκεται θετικό στον κορωνοϊό.

Αν και τα 247 περιστατικά Covid-19 δεν συνδέονται με τις εγχώριες μολύνσεις στη Νότια Κορέα, καθώς το αντιτορπιλικό αναχώρησε τον Φεβρουάριο για την αποστολή του, το ξέσπασμα αυτό των μολύνσεων σημειώνεται την ώρα που η χώρα είναι αντιμέτωπη με το χειρότερο κύμα Covid-19 μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε σήμερα ότι μόλις 50 από τα 301 μέλη του πληρώματος του αντιτορπιλικού βρέθηκαν αρνητικά στον κορωνοϊό, με τις πρώτες μολύνσεις να ανακοινώνονται στις 15 Ιουλίου. Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει να μεταφέρουν τους ασθενείς στη Νότια Κορέα, ενώ αναπληρωματική ομάδα θα οδηγήσει το πλοίο πίσω στη χώρα.

Στο μεταξύ, την Κυριακή, στη Νότια Κορέα καταγράφηκαν 1.252 νέα περιστατικά κορωνοϊού, με τον αριθμό των νέων μολύνσεων να παραμένει πάνω από τα 1.100 για σχεδόν δύο εβδομάδες. Το νέο κύμα του κορωνοϊού οφείλεται κυρίως στο πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Μέχρι στιγμής, στη Νότια Κορέα έχουν εντοπιστεί 179.203 περιστατικά Covid-19 και έχουν καταγραφεί 2.058 θάνατοι από τη νόσο. Περίπου το 31,4% των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ το 12,7% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυρίως χάρη στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων, στο κύμα αυτό της επιδημίας δεν παρατηρείται, προς το παρόν, μεγάλη άνοδος των νοσηλειών ή των θανάτων, με το ποσοστό θνητότητας να βρίσκεται στο 1,15% και τον αριθμό των σοβαρών περιστατικών να ανέρχεται σε 185.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης