Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε σήμερα ότι δεσμεύτηκε να αναβαθμίσει τη συμμαχία της χώρας του με τις ΗΠΑ, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο στη Σεούλ.

«Είμαστε πάντα μαζί, καθώς εργαζόμαστε για την ειρήνη στην Κορεατική Χερσόνησο και αντιμετωπίζουμε παγκόσμιες προκλήσεις» ανέφερε ο Μουν σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε καθώς ο Μουν, που έχει προσφερθεί για να είναι μεσολαβητής μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρόκληση της επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ της Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ, που έχουν τελματωθεί.

Οι δύο ηγέτες επισήμαναν την ανάγκη κατάρτισης μιας συνολικής στρατηγικής για τη Βόρεια Κορέα, με στόχο την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, δήλωσε ο Κανγκ Μιν-σέοκ, εκπρόσωπος του Γραφείου Προεδρίας της Νότιας Κορέας.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιδοκίμασε τις προσπάθειες της Νότιας Κορέας, της χώρας που εμπλέκεται ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος της Κορεατικής Χερσονήσου… και δήλωσε πως θα συνεργαστεί στενά με τον Νότο για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, δήλωσε ο Κανγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο Μπάιντεν τόνισε τη δέσμευσή του για την ενδυνάμωση της συμμαχίας των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα, ενώ οι δύο χώρες συμφώνησαν για να συντονίσουν στενά τις προσπάθειές τους έναντι της Βόρειας Κορέας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης