Ο σφοδρός τυφώνας Χάισεν έφθασε σήμερα στη Νότια Κορέα, αφού έπληξε την περασμένη νύχτα τη νοτιοδυτική Ιαπωνία, όπου έχουν καταγραφεί δύο νεκροί, ενώ αγνοείται η τύχη τεσσάρων ανθρώπων σε μια κατολίσθηση.

Στις 12:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας) ο τυφώνας έπληττε κυρίως το ανατολικό μισό της Νότιας Κορέας και αναμενόταν να φθάσει στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική μετεωρολογική υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισχύς των ριπών ανέμου επιβραδυνόταν, αλλά παρέμενε πολύ αυξημένη, με ταχύτητες μέχρι 180 χλμ/ώρα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εκατοντάδες πτήσεις στη Νότια Κορέα.

Εικόνες από την περιφέρεια της Μπουσάν, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, δείχνουν πλημμυρισμένους δρόμους, δέντρα και φωτεινούς σηματοδότες να έχουν παρασυρθεί από τους ανέμους. Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Ο Χαϊσέν είχε προηγουμένως περάσει από το Κιούσου, το μεγάλο νησί της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας. Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα έκανε σήμερα λόγο για δύο νεκρούς, χωρίς να δώσει μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιφέρεια του Μιγιαζάκι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα είναι επίσης αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση που παρέσυρε κατοικίες μέσα σε χειμάρρους. Σαράντα μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έχουν σταλεί επιτόπου, διευκρίνισε ο Σούγκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης