Δικαστήριο της Νότιας Κορέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για αξιωματούχο της Volkswagen στη χώρα, στο πλαίσιο του σκανδάλου της γερμανικής βιομηχανίας που χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό για να παραποιήσει τα αποτελέσματα των μετρήσεων για τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της με κινητήρες ντίζελ.
Το ένταλμα είναι το πρώτο που έχει εκδοθεί εναντίον αξιωματούχου της Volkswagen οπουδήποτε στον κόσμο αφότου η εταιρεία παραδέχθηκε τη χρήση του λογισμικού αυτού, πράγμα το οποίο οδήγησε σε δικαστικές προσφυγές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα και αλλού.

“Αυτό είναι μόνο η αρχή της έρευνας”, είπε αξιωματούχος στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί διότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος ενός δικαστηρίου της Σεούλ είπε ότι ο αξιωματούχος της VW στη Νότια Κορέα αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων είναι η πλαστογραφία και η παραβίαση του νόμου για την προστασίας της ποιότητας του αέρα.

 “Το δικαστήριο αναγνωρίζει τον λόγο και την αναγκαιότητα της σύλληψης”, είπε στο πρακτορείο Reuters, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή να κατονομάσει το στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τον Σεπτέμβριο, η Volkswagen αποκάλυψε ότι είχε χρησιμοποιήσει εξελιγμένο λογισμικό για να παραποιήσει μετρήσεις ρύπων σε σχεδόν 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα στον κόσμο. Εξαπάτησε επίσης και την υπηρεσία προστασίας περιβάλλοντος των ΗΠΑ, η οποία άρχισε να διερευνά το θέμα της μέτρησης των ρύπων το 2014. Το σκάνδαλο οδήγησε στην παραίτηση του γενικού διευθυντή της εταιρείας, Μάρτιν Βίντερκορν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Απρίλιο, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα διαθέσει 16,2 δισεκατομμύρια ευρώ και θα μειώσει το μέρισμα που θα δώσει στους μετόχους της για να καλύψει το κόστος από το σκάνδαλο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης