Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι έως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή επιβεβαιώθηκαν 3.309 περιστατικά του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 32 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Ασίας έχει φθάσει μέχρι σήμερα τους 3.580 νεκρούς επί συνόλου 444.200 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας αυξήθηκε στο 0,81%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε σε σχέση με την προηγουμένη (3.928), κάτι που αποδίδεται κυρίως στο ότι έγιναν λιγότερα τεστ. Ωστόσο, είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί οποιαδήποτε Κυριακή από την εκδήλωση της πανδημίας στη νοτιοκορεατική επικράτεια τον Ιανουάριο του 2020.

Οι ασθενείς με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία μειώθηκαν στους 629 (–18 σε 24 ώρες).

Οι Αρχές δυσκολεύονται να κάμψουν την ξαφνική άνοδο των περιστατικών Covid-19 που οδηγούν σε περιπτώσεις βαριάς νόσησης και απαιτούν εισαγωγές στα νοσοκομεία αφού τα περιοριστικά μέτρα χαλάρωσαν, μετά την απόφαση της κυβέρνησης η χώρα να «ζήσει με τον ιό», με την επίκληση του υψηλού επιπέδου ανοσοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφότου άρχισε εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης την 26η Φεβρουαρίου, έχουν λάβει πρώτη δόση εμβολίου 42,51 εκατ. πολίτες (το 82,8% του πληθυσμού των 52 εκατ.), εκ των οποίων 40,9 εκατ. (το 79,7%) εμβολιάστηκαν πλήρως, κατά τους αριθμούς της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA). Πάνω από 2,84 εκατ. πολίτες έχουν εξάλλου λάβει αναμνηστικές δόσεις.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης