Οι νοτιοκορεατικές υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν 401 κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 73.918.

Ο αριθμός των κρουσμάτων παρέμεινε λίγο πάνω από τα 400 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Την προηγουμένη, είχαν επιβεβαιωθεί 404. Οι 380 μολύνσεις οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Οι αρχές καλούν τον πληθυσμό, παρά τη διαφαινόμενη αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, να συνεχίσει να τηρεί τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα δεκαέξι ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 1.316 νεκρούς μέχρι τώρα. Το ποσοστό θνητότητας αγγίζει το 1,78%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA), ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε σε 317 (-6 από την προηγουμένη).

Το τρίτο κύμα της πανδημίας έφθασε στην κορύφωση την 25η Δεκεμβρίου (1.240 κρούσματα) και πλέον επιβραδύνεται. Την περασμένη εβδομάδα, ο ημερήσιος μέσος όρος των κρουσμάτων κυμαινόταν περί τα 500. Τη Δευτέρα μειώθηκε όμως στα 389 και την Τρίτη στα 386.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης