Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 20 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 840 κρούσματα του SARS-CoV-2. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που τα κρούσματα, παρότι αυξήθηκαν, έμειναν κάτω από το όριο των 1.000, εν μέσω αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε περιοχές της χώρας.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Ασίας έχει φθάσει πλέον τους 1.027 νεκρούς, ενώ ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί έφθασε τους 65.818, σύμφωνα με τα δεδομένα της κορεατικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA). Ο μέσος όρος των κρουσμάτων βρίσκεται στα 863,9 ενώ ο επιλεγόμενος ρυθμός αναπαραγωγής (R0) υποχώρησε οριακά κάτω από το 1 την τελευταία εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χώρα είναι αντιμέτωπη με αυξημένο επίπεδο μολύνσεων, με τις Αρχές να μιλούν για το τρίτο κύμα της πανδημίας, αλλά και απότομη αύξηση των θανάτων. Ο αριθμός των θανάτων σε ημερήσια βάση παραμένει διψήφιος από την 15η Δεκεμβρίου. Ο βαρύτερος απολογισμός (40 νεκροί) καταγράφηκε την περασμένη Τρίτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε στους 411 (+25 από την προηγουμένη), σύμφωνα με την KDCA.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να γίνουν μαζικά τεστ σε περίπου 70.000 εγκλείστους και μέλη της υπηρεσίας σωφρονιστικών καταστημάτων σε 52 φυλακές σε όλη τη χώρα, καθώς φυλακή της Σεούλ έχει μετατραπεί σε εστία, με πάνω από τους μισούς από το άθροισμα των 2.292 ανθρώπων σε αυτή, τροφίμων και υπαλλήλων, να έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα εξεταστεί επίσης το ενδεχόμενο να παραταθεί η αναστολή των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 12 κρούσματα μεταλλαγμένου, πιο μολυσματικού στελέχους του νέου κορωνοϊού.

Οι απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία έχουν ήδη ανασταλεί ως την 7η Ιανουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης