H νοτιοαφρικανική εταιρία Harmony Gold ανακοίνωσε απόψε ότι οι 486 μεταλλωρύχοι που παρέμειναν παγιδευμένοι όλη την ημέρα στις υπόγειες στοές χρυσωρυχείου της, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αυτό, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, διασώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Η εκπρόσωπος της εταιρίας Σαρμέν Ρουσέλ δήλωσε επίσης ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο νωρίτερα η εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι 18 μεταλλωρύχοι αγνοούνταν, διευκρινίζοντας ότι 459 από τους 486 μεταλλωρύχους που είχαν παγιδευτεί από την πυρκαγιά, απεγκλωβίστηκαν, μεταφέρθηκαν στην επιφάνεια και είναι καλά. Άλλοι πέντε που είχαν καταφύγει σε σημεία για περιπτώσεις εκτάκτων καταστάσεων του ορυχείου απομακρύνονταν από τις ομάδες διάσωσης του ορυχείου.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο χρυσωρυχείο του Κουσασαλέτου, που βρίσκεται κοντά στο Κάρλετονβιλ, δυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, πρόσθεσε η εταιρία. Η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης που πραγματοποιούνταν σε βάθος περίπου 2.300 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης σήμερα το πρωί. Όλες οι εργασίες στο χρυσωρυχείο ανεστάλησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης