Σε περισσότερους από 7.000 πολίτες της Νότιας Αφρικής έχει ήδη ασκηθεί δίωξη επειδή δεν φορούσαν προστατευτική μάσκα σε δημόσιους χώρους, μέτρο το οποίο επιβλήθηκε στα τέλη του Δεκεμβρίου λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του δεύτερου κύματος της επιδημίας της COVID-19, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι συνελήφθησαν ή τους επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή δεν σεβάστηκαν τους κανόνες που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, διευκρινίζει ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την αστυνομία σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα «έχει επιδοθεί κλήση σε 7.455 πολίτες επειδή δεν φορούσαν μάσκα σε δημόσιο χώρο (…) παρά το γεγονός ότι τους έχει ζητηθεί επανειλημμένως να τη φορούν», σημειώνει ο Μπέκι Τσέλε.

Η πώληση και η μεταφορά αλκοόλ έχουν επίσης απαγορευτεί από τις 29 Δεκεμβρίου στη Νότια Αφρική και ο υπουργός διευκρίνισε ότι 834 άνθρωποι συνελήφθησαν για παραβιάσεις τέτοιου είδους.

«Στις δυνάμεις της τάξης δεν αρέσει να υποχρεώνονται να προχωρούν σε αυτές τις συλλήψεις, διότι οι κανόνες αυτοί έχουν τεθεί για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα» σημείωσε επίσης ο υπουργός, εκφράζοντας ωστόσο την ικανοποίησή του που μια πλειονότητα των συμπολιτών του σέβεται τους κανόνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε που τέθηκε σε ισχύ το πρώτο αυστηρό lockdown στη χώρα, τον Μάρτιο, περισσότεροι από 342.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για παράβαση των κανόνων για την ανάσχεση της εξάπλωσης της COVID-19, διευκρινίζεται επίσης στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η Νότια Αφρική, η πλέον πληγείσα χώρα της αφρικανικής ηπείρου από την πανδημία της COVID-19, έχει ήδη καταγράψει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια κρούσματα νέου κορωνοϊού και σχεδόν 35.000 θανάτους από την COVID-19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης