Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε ότι απαγορεύει από σήμερα τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια της, για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

«Από σήμερα, κανένα κρουαζιερόπλοιο δεν έχει την άδεια να ελλιμενίζεται», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Φικίλε Μπαλούλα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κέιπ Τάουν, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια και τουριστικός προορισμός της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί 116 κρούσματα στη Νότια Αφρική. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι άνθρωποι που επέστρεψαν πρόσφατα στη χώρα από το εξωτερικό, όμως αυξάνονται και εκείνοι που μολύνονται χωρίς να έχουν ταξιδέψει.

Περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι έχουν μπλοκαριστεί από την Κυριακή σε ένα κρουαζιερόπλοιο στα ανοιχτά του Κέιπ Τάουν, αφού ένας ναυτικός, που επιβαίνει σε άλλο πλοίο, παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του νέου κορωνοϊού. Έξι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου είχαν συνταξιδέψει με τον ναυτικό αυτόν από την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα διέταξε να κλείσουν τα σχολεία, απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 100 προσώπων και έκλεισε τα σύνορα για πολίτες χωρών που έχουν πληγεί από την πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης