Προτού η κυβέρνηση της Νορβηγίας αρχίσει να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, θα πρέπει να μειωθούν τα ποσοστά νέων μολύνσεων Covid-19 και οι νοσηλείες, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Έρνα Σόλμπεργκ απευθυνόμενη στο κοινοβούλιο.

Η Σόλμπεργκ παρουσίασε ένα σχέδιο τεσσάρων σταδίων για τη χαλάρωση των μέτρων στη Νορβηγία και επισήμανε ότι τα τρία πρώτα στάδια μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουνίου, εφόσον δεν υπάρξουν πισωγυρίσματα. Ωστόσο η Νορβηγίδα πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε πόσο θα διαρκέσει η τέταρτη φάση, η οποία περιλαμβάνει κάποιους περιορισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προτού ανοίξουμε πρέπει να δούμε χαμηλό και σταθερό ποσοστό νέων μολύνσεων. Είναι σημαντικό ο αριθμός των νοσηλειών να μειωθεί από τα σημερινά επίπεδα» υπογράμμισε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης της Νορβηγίας, όλοι οι ενήλικες άνω των 18 ετών θα έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19 ως τα τέλη Ιουλίου, δήλωσε ο Σόλμπεργκ.

Αρχικά η Νορβηγίδα πρωθυπουργός σχεδίαζε να παρουσιάσει τα σχέδιά της για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων πριν το Πάσχα, όμως αντίθετα εφάρμοσε πιο αυστηρά μέτρα σε εθνικό επίπεδο, όπως η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους και η επιβολή 10ήμερης καραντίνας σε ειδικά ξενοδοχεία για όσους επιστρέφουν από διακοπές στο εξωτερικό.

Η Νορβηγία έχει καταγράψει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων και θανάτων από Covid-19 από την αρχή της πανδημίας, όμως τον τελευταίο καιρό στη χώρα παρατηρείται ραγδαία άνοδος των νοσηλειών κυρίως λόγω των πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης