Όλο το βράδυ συνεχίστηκε η απομάκρυνση επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας και παλεύει ακυβέρνητο με τα κύματα.

Το πλοίο Viking Sky εξέπεμψε σήμα κινδύνου νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 479 επιβάτες έχουν μεταφερθεί και 17 έχουν δεχτεί πρώτες βοήθειες, μετέδωσε το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων ΝΤΒ.

Από τους 1.300 επιβαίνοντες στο πλοίο, όπως έγινε γνωστό οι 915 είναι επιβάτες και οι 458 μέλη του πληρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι καιρικές συνθήκες κάνουν την επιχείρηση μεταφοράς δύσκολη. Χρειάζεται χρόνος καθώς κάθε φορά τα ελικόπτερα απομακρύνουν 15 -20 επιβάτες», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κέντρου Διάσωσης, Per Fjeld.

Συνολικά, πέντε ελικόπτερα συμβάλλουν στην επιχείρηση.

Επί του παρόντος δεν έχουν χρησιμοποιηθεί οι σωστικές λέμβοι, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν κύματα έξι και οκτώ μέτρων.

Οι επιβάτες προέρχονται από 16 διαφορετικές χώρες. Πολλοί από αυτούς είναι βρετανικής και αμερικανικής υπηκοότητας.

Ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου εξέπεμψε mayday και αμέσως στήθηκε επιχείρηση εκκένωσης, η οποία γίνεται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. 

Την ώρα που το κρουαζιερόπλοιο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στην περιοχή επικρατούσε θαλασσοταραχή.

Επαναλειτούργησαν τρεις από τις τέσσερις μηχανές του κρουαζιερόπλοιου 

«Τρεις από τους τέσσερις κινητήρες λειτουργούν, οπότε το πλοίο μπορεί τώρα να μετακινηθεί μόνο του», δήλωσε ο ο Περ Φιέλντ, ο εκπρόσωπος του κέντρου διάσωσης για τη νότια Νορβηγία.

Το κρουαζιερόπλοιο φαίνεται πως κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα μετά την επαναλειτουργία τριών μηχανών του και πλέον ρυμουλκείται προς ένα ασφαλές λιμάνι.

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών για τη ρυμούλκηση του πλοίου, οι ομάδες διάσωσης αποφάσισαν μια παύση των επιχειρήσεων, οι οποίες επέτρεψαν τη μεταφορά 479 ανθρώπων με ελικόπτερα από τη γέφυρα του Viking Sky στη στεριά, σύμφωνα με το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB.

 

Video από την εκκένωση:

 

Δραματικές είναι οι εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης