Ο πανίσχυρος τυφώνας «Meranti» έφτασε στη νοτιοανατολική Κίνα μετά το σαρωτικό πέρασμά του από την Ταϊβάν, αφήνοντας πίσω του συνολικά τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τυφώνας προκάλεσε κύματα ύψους 17 μέτρων το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα), περνώντας στα ανοικτά της νότιας ακτής της Ταϊβάν, σύμφωνα με το Εθνικό Θαλάσσιο Περιβαλλοντικό Κέντρο (NMEFC).

Η ισχυρότερη καταιγίδα του έτους σαρώνει τώρα τις ακτές της Κίνας, με την ταχύτητα των ανέμων να αγγίζει τα 370 χλμ./ώρα.

Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν ανακοινώσει ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από παράθυρα που έσπασαν και ότι ένα άτομο αγνοείται. Λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχής καταστράφηκαν τζαμαρίες ψηλών κτηρίων, έπεσαν δέντρα και διεκόπη η παροχή νερού στην επαρχία Fujian της Κίνας, ενώ σημειώθηκε μια εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην παράκτια πόλη Xiamen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ταϊβάν, η Κεντρική Υπηρεσία Ειδήσεων ανέφερε ότι ακόμη ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 44 τραυματίστηκαν από την καταιγίδα. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, λόγω του «Meranti» και των πλημμυρών ένα εκατομμύριο σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και 700.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Περισσότερα από 140 τρένα στο νοτιοανατολικό άκρο της Κίνας έχουν ακινητοποιηθεί.

Μία παλιά γέφυρα, 800 ετών, στην επαρχία Fujian έχει καταρρεύσει.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει ένα μεγάλο σε σχήμα φεγγαριού μπαλόνι να αναπηδά ανάμεσα σε αυτοκίνητα σε αυτοκινητόδρομο. Το μπαλόνι ήταν μέρος της διακόσμησης για το ξεκίνημα -την Πέμπτη- του τριήμερου «Φεστιβάλ σελήνη» που διοργανώνεται κάθε φθινόπωρο στην ηπειρωτική Κίνα και την Ταϊβάν.

Κινέζοι μετεωρολόγοι αναμένουν ότι ο «Meranti» από σούπερ τυφώνας (κατηγορίας 6) θα εξασθενήσει και θα υποβαθμιστεί σε τροπικό κυκλώνα, καθώς κινείται πια βόρεια…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης