Τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε ακόμη μια επίθεση η οποία αποδόθηκε στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε ένα χωριό στην Πολιτεία Ανταμάουα, στη βορειοανατολική Νιγηρία, ανέφεραν μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία κι ένας τοπικός αξιωματούχος.

«Έγινε μια επίθεση στο χωριό Χιαμπούλα την περασμένη νύχτα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και (άλλοι) τρεις απήχθησαν», δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Πολιτεία Ανταμάουα, ο Οτμάν Αμπουμπακάρ, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την ενέργεια στην Μπόκο Χαράμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τζιχαντιστές αρχικά σκότωσαν έναν χωρικό, πριν ο ένας από αυτούς πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σκοτώνοντας δύο πολίτες και τραυματίζοντας άλλους πέντε, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της περιοχής Μανταγκάλι, τον Μάινα Ουλαράμου. Οι δράστες της επίθεσης κατόπιν απήγαγαν τρεις ακόμη χωρικούς.

Η Πολιτεία Ανταμάουα είχε θεωρηθεί από τις Αρχές πως απαλλάχθηκε από την παρουσία της Μπόκο Χαράμ περί τα τέλη του 2015, όμως οι επιθέσεις συνεχίζονται στο βόρειο τμήμα της, ειδικά στην περιοχή Μανταγκάλι, η οποία γειτονεύει με την Πολιτεία Μπόρνο και με το δάσος Σαμπίσα, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια της φράξιας της τζιχαντιστικής οργάνωσης της οποίας ηγείται ο Αμπουμπακάρ Σεκάου.

Η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ –που διαρκεί οκτώ χρόνια– και οι επιχειρήσεις για την καταστολή της από τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους, ενώ 2,6 εκατ. πολίτες έχουν εκτοπιστεί στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης