Βάσει των εξελίξεων, η Άγκυρα φαίνεται να πειράχτηκε από την πρόταση του τέως Κύπριου υπουργού  Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, να δημιουργηθεί ένας μόνιμος στόλος από την Ε.Ε απέναντι στην Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο. 

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, βγήκε σήμερα και είπε χαρακτηριστικά: «Να ξέρετε πως η στάση μας δεν αλλάζει είτε  κινηθείτε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατά της Τουρκίας. Εμείς δεν καταλαβαίνουμε αυτά τα περί αλληλεγγύης της γειτονιάς. Αστεία με τον τουρκικό στόλο δεν μπορείτε να κάνετε. Ξεπερνάει το μπόι σας», ανέφερε μαινόμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, επανέλαβε τα περί προβληματικών υπουργών Άμυνας στην Ελλάδα τονίζοντας ότι επιλέγονται οι πιο προβληματικοί, οι οποίοι δεν ξέρουν από πολιτική γλώσσα και δεν έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν την Τουρκία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open. 

Tην ίδια ώρα, στράφηκε και κατά της Γαλλίας λέγοντας: «Θέλουμε να πούμε στον κ. Μακρόν ότι αυτοί που εγκληματούν στη Λιβύη είστε εσείς, εσείς παίζετε επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη». 

Ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ακόμα ότι συνομιλητής της «νοτίου Κύπρου» είναι το ψευδοκράτος. «Δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να γίνει συνομιλητής της ‘νοτίου Κύπρου’».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης