Ενισχυμένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στις μεγάλες πόλεις της Ινδίας, καθώς αναμένονται μεγάλες κινητοποιήσεις για τον νόμο που αφορά την παροχή υπηκοότητας σε μη μουσουλμάνους πρόσφυγες.

Οι διαδηλωτές αντιδρούν σε αυτόν τον νόμο που υιοθετήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, καθώς οι ίδιοι ανησυχούν ότι θα καταλήξουν σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις έως τώρα κινητοποιήσεις, ενώ η βία έφτασε στο απόγειό της την προηγούμενη Παρασκευή όταν η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές σε πολλές πόλεις, κυρίως την πολιτεία Ούταρ Πραντές.

Η κυβέρνηση του Ούταρ Πραντές, του πιο πολυπληθούς κρατιδίου της Ινδίας, έχουν μπλοκάρει τις υπηρεσίες του Ίντερνετ για τα κινητά τηλέφωνα στις 21 από τις 75 περιοχές του κρατιδίου, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Λάκναου. Στο Ούταρ Πραντές ζουν περίπου 220 εκ. άνθρωποι, το 20% των οποίων είναι μουσουλμάνοι. Εξάλλου τις τελευταίες δύο εβδομάδες 5.000 άνθρωποι έχουν προσαχθεί στην αστυνομία για προληπτικούς λόγους και περισσότεροι από 1.000 έχουν συλληφθεί.

Κάποια τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι η αστυνομία επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, βάσει της οποίας απαγορεύονται οι συναθροίσεις. Τέτοιου είδους απαγορεύσεις είναι σε ισχύ στο Ούταρ Πραντές εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τα αυστηρά μέτρα, χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν μετά την προσευχή της Παρασκευής στο Νέο Δελχί, το Μουμπάι, την Καλκούτα, τη Μπανγκαλόρ και την Τσενάι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης