Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Βηρυτού εν όψει μιας συνεδρίασης του κοινοβουλίου του Λιβάνου, την οποία οι διαδηλωτές έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί, καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εναντίον της κυβερνώσας πολιτικής τάξης.

Σήμερα είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες για πρώτη φορά εδώ και μία εβδομάδα, αφού ανακοίνωσαν προσωρινά μέτρα στην κίνηση κεφαλαίων, ανάμεσά τους εβδομαδιαίο όριο 1.000 δολαρίων στις αναλήψεις και περιορισμούς στην αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η μαζική εκροή κεφαλαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έναν μήνα μετά την έναρξη των διαδηλώσεων ο Λίβανος διέρχεται σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση, χωρίς να διαφαίνεται κάποια διέξοδος στον ορίζοντα, με τους πολιτικούς ηγέτες να μην έχουν καταφέρει ακόμη να συμφωνήσουν στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Σάαντ αλ Χαρίρι στις 29 Οκτωβρίου.

Κοντά στο κοινοβούλιο οι δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με ομάδα διαδηλωτών που προσπάθησαν να αφαιρέσουν το συρματόπλεγμα που είχαν τοποθετήσει οι δυνάμεις της τάξης στον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης