Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται οι Η.Π.Α. λόγω των μαζικών αντιδράσεων μερίδας πολιτών μετά τη δημοσιοποίηση αμφιλεγόμενου εξωφύλλου του περιοδικού «Rolling Stone» όπου απεικονίζεται ένας από τους δύο κατηγορούμενους για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «dailymail», αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο τρόπος απεικόνισης του Τζοχάρ Τσαρνάεφ δημιουργεί μια θετική εικόνα για την τρομοκρατία, καθώς το περιοδικό τον παρουσιάζει αρκετά εξιδανικευμένο. Ειδικότερα, αναφέρουν ότι τόσο τα χρώματα όσο και η φωτογραφία που επιλέγονται, κάνουν τον Τζοχάρ να μοιάζει με ροκ σταρ. Οι διοικούντες πάντως το περιοδικό αρνήθηκαν να ζητήσουν συγνώμη, υπογραμμίζοντας ότι τα «περί μίμησης εξωφύλλων διάσημων καλλιτεχνών της rock σκηνής (Jim Morrison) στερούνται λογικής βάσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ο βομβιστής. Πώς ένας δημοφιλής και πολλά υποσχόμενος μαθητής που τον απογοήτευσε η οικογένειά του, βρήκε “διέξοδο” στο ριζοσπαστικό Ισλάμ και έγινε ένα τέρας», αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία του εξωφύλλου).

Μέσα σε αυτόν τον σάλο για το εξώφυλλο, δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τη στιγμή που ο 19χρονος βγαίνει μέσα από το τελευταίο κρησφύγετό του –μια βάρκα στο πίσω μέρος κατοικίας– στην πόλη του Γουοτερτάουν, έχοντας παραδοθεί νωρίτερα σε πάνοπλους αστυνομικούς. Οι φωτογραφίες ανήκουν στον αστυνομικό Sean Murphy, ο οποίος αποφάσισε να της δώσει στο «Boston Magazine», στην προσπάθεια του να δείξει το «αληθινό πρόσωπο της τρομοκρατίας». Η κίνησή του αυτή ωστόσο τον έθεσε σε διαθεσιμότητα, καθώς δεν είχε λάβει σχετική άδεια από την Αστυνομία της Μασαχουσέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζοχάρ μαζί με τον αδερφό του Ταμερλάν φέρονται να οργάνωσαν και να εκτέλεσαν διπλή βομβιστική επίθεση τον περασμένο Απρίλιο στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ο Τάμερλαν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ενδεικτικό πάντως της συζήτησης που έχει ξεσπάσει για το επίμαχο εξώφυλλο του «Rolling Stone» αποτελεί το γεγονός πως ήδη τα σχόλια των αναγνωστών στην επίσημη σελίδα του περιοδικού στο Facebook έχουν ξεπεράσει τα 13.000.

Διαβάστε επίσης:
ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Απριλίου 2013, 03:47

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης