Νεπάλ: Σε 77 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις σαρωτικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 18:58
Νεπάλ: Σε 77 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις σαρωτικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Ο απολογισμός των νεκρών, έπειτα από τρεις ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων στο Νεπάλ-με αποτέλεσμα να προκληθούν κατολισθήσεις και πλημμύρες, αυξήθηκε σε 77 σήμερα, αφότου διασώστες ανέσυραν άλλα 34 πτώματα, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Είκοσι τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν στην περιοχή Πανστάρ, στο ανατολικό Νεπάλ, στα σύνορα με την Ινδία, 13 στο γειτονικό Ιλάμ και 12 στο Ντότι στο δυτικό Νεπάλ, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ντιλ Κουμάρ Ταμάνγκ.

Το υπουργείο ανέφερε, επίσης, πως 22 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 26 αγνοούνται.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως η κυβέρνηση θα παράσχει βοήθεια ύψους 1.700 δολαρίων στις οικογένειες των νεκρών και δωρεάν φροντίδα στους τραυματίες.

Σε απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, οι συνεχείς βροχοπτώσεις εμποδίζουν τις προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να προσεγγίσουν το Σέτι, ένα χωριό στο δυτικό Νεπάλ, όπου 60 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί από τις πλημμύρες εδώ και δύο ημέρες.

«Οι διασώστες δεν μπορούσαν να φθάσουν στο χωριό λόγω της κακοκαιρίας και των βροχοπτώσεων χθες. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται σήμερα», είπε στο Reuters ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Μπασάντα Κούνγουαρ.

Σε πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα, ορυζώνες έχουν χαθεί κάτω από τα νερά και χείμαρροι από ποτάμια που έχουν υπερχειλίσει σαρώνουν μεταξύ άλλων γέφυρες, δρόμους, σπίτια.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 18:58