Κόβει την ανάσα video από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας εμπορικού κέντρου στην πρωτεύουσα του Νεπάλ που καταγράφει καρέ καρέ τη στιγμή που ένα κτήριο υποχωρεί μπροστά στη μανία της φύσης και γίνεται κομμάτια στο οδόστρωμα πολυσύχναστου δρόμου.

Μόλις οι διερχόμενοι πεζοί αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, τρέχουν πανικόβλητοι, προσπαθώντας να απομακρυνθούν όσο πιο πολύ μπορούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ένας εξ αυτών δεν προλαβαίνει. Τούβλα και ξύλα πέφτουν πάνω του και τον εγκλωβίζουν. Λίγο αργότερα και αφού το κύμα σκόνης κατακάθεται, σπεύδουν κοντά του προς βοήθεια πολίτες.

Ο περαστικός απεγκλωβίζεται και υποβασταζόμενος απομακρύνεται από τα ερείπια.

Ο καταστροφικός σεισμός των 7,9 ρίχτερ που χτύπησε το Νεπάλ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 6.200 ανθρώπων και κατέστρεψε περίπου 40.000 κτήρια και υποδομές σ’ ένα από τα φτωχότερα κράτη της Ασίας (27 εκατ. πληθυσμός), όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι, ενώ σημαντικές είναι οι ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό, αναγκάζοντας αρκετούς κατοίκους στην Κατμαντού να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα και να κατευθυνθούν προς τα χωριά τους και άλλες μικρότερες πόλεις. Παράλληλα, μεγάλες είναι οι καταστροφές σε μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του Νεπάλ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης