Ένα νέο μακάβριο εύρημα το οποίο σχετίζεται με τα καρτέλ ναρκωτικών που δρουν στην περιοχή, αντίκρισαν αστυνομικοί από την πολιτεία Μιστουάκαν στο Μεξικό. Οι άνδρες της ασφάλειας εντόπισαν σε ανώνυμους τάφους-λάκους, έντεκα πτώματα σε στάδιο προχωρημένης αποσύνθεσης. 

Η κατάσταση των πτωμάτων δεν έχει ακόμη επιτρέψει την ταυτοποίηση των θυμάτων ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους χωρίς να αποκλείουν βρεθούν και άλλες σοροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, εκατό δημοτικοί αστυνομικοί συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή στο πλαίσιο της έρευνας για «φερόμενες διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, καθώς και για συμμετοχή στην εξαφάνιση και τη δολοφονία ανθρώπων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Ασφάλειας.

Η πολιτεία Μιτσουακάν, που βρίσκεται στην ακτή του Ειρηνικού, είναι μια περιοχή κομβική για τους μεξικανούς διακινητές ναρκωτικών και προπύργιο των σημαντικότερων καρτέλ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αναπτύξει χιλιάδες ομοσπονδιακούς αστυνομικούς και στρατό τους τελευταίους μήνες για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Την περασμένη εβδομάδα, 31 πτώματα είχαν βρεθεί σε ένα ράντσο στην πολιτεία Βερακρούζ, στο ανατολικό Μεξικό, όπου δραστηριοποιείται το εξαιρετικά βίαιο καρτέλ Ζέτας. Η βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα έχει κοστίσει τη ζωή σε περίπου 80.000 ανθρώπους ενώ 16.000 αγνοούνται, από τα τέλη του 2006, σύμφωνα με επίσημη έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης