Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας γνωστοποίησαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλα 17 κρούσματα πνευμονίας που προκάλεσε νέος κοροναϊός, εντείνοντας το κλίμα ανησυχίας καθώς η χώρα ετοιμάζεται να γιορτάσει το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος, όταν πολλοί πολίτες ταξιδεύουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή στο εξωτερικό.

Οι τρεις από τους ασθενείς κρίνεται πως είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η δημοτική επιτροπή υγείας της πόλης Βουχάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο των ασθενών που έχει προσβάλει ο νέος κοροναϊός στην Κίνα, όλους τους στην πόλη Βουχάν, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανέρχεται πλέον σε 62. Δύο εξ αυτών έχουν υποκύψει.

Οι 17 νέοι ασθενείς άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα, κυρίως πυρετό και βήχα, πριν από τη 13η Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο εορτασμός για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος, που συνοδεύεται από μία εβδομάδα αργίας, ξεκινά την 24η Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος ιός κατατάσσεται στην οικογένεια των κοροναϊών, όπως και το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ), το οποίο είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 800 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο όταν ξέσπασε επιδημία επίσης στην Κίνα.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι λαμβάνουν μέτρα σε τρία αμερικανικά αεροδρόμια προληπτικά, ώστε να εντοπίζονται ταξιδιώτες από τη Βουχάν που μπορεί να έχουν συμπτώματα του νέου κοροναϊού.

Μολονότι ειδικοί σημειώνουν πως ο νέος ιός μοιάζει να μην είναι τόσο φονικός όσο το ΣΟΑΣ, ελάχιστα είναι γνωστά για την προέλευσή του και δεν είναι απόλυτα σαφές εάν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει δύο κρούσματα· η Ιαπωνία άλλο ένα.

Όλα τα κρούσματα μέχρι στιγμής είναι είτε κάτοικοι της Βουχάν, είτε επισκέπτες της πόλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης