Νέες κινητοποιήσεις προανήγγειλε η Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Βολιβίας (COB), η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης απεργίας την Παρασκευή.

«Ελπίζουμε ότι με τις ενέργειές μας, από την περασμένη Τετάρτη, η κυβέρνηση θα μας ακούσει. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί η κυβέρνηση δεν μας καταλαβαίνει. Την επόμενη εβδομάδα, θα εκτιμήσουμε ποια πρόσθετα μέτρα θα λάβουμε», εξήγησε ο Juan Carlos Trujillo, ηγέτης της COB, σε δηλώσεις του στην πρωτεύουσα Λα Παθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την Τρίτη, θα συναντηθούμε για να δούμε τι θα πράξουμε», πρόσθεσε.

Χιλιάδες εργάτες, εργαζόμενοι, φοιτητές στον τομέα της Υγείας και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν τις προηγούμενες ημέρες στο κέντρο της πρωτεύουσας, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς και την κατάργηση ενός μέτρου που αυξάνει το ωράριο κατά δύο ώρες για τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού χωρίς ανταποδοτικά οφέλη.

Εκτιμάται πως περίπου 20 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στη διάρκεια επεισοδίων, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στη Λα Παθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, το «Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό» (MAS), επικεφαλής του οποίου είναι ο πρόεδρος της χώρας, Evo Morales, κατηγόρησε την Αντιπολίτευση πως «θέλει να κάνει πραξικόπημα».

«Το “Κίνημα των Χωρίς Φόβο” και η “Εθνική Ένωση” προσπαθούν να επηρεάσουν τα κοινωνικά κινήματα. Πρόκειται για μια μηχανορραφία. Αυτά τα κόμματα θέλουν να προχωρήσουν σε ένα πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησής μας, εναντίον του προέδρου, Evo Morales», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:
Σε απεργιακό κλοιό η Βολιβία, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012, 15:20

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης