Ακόμα ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για τον πρόεδρο Τραμπ έχει πάρει τον δρόμο του για το τυπογραφείο, λίγο καιρό πριν από τις αμερικανικές εκλογές. Συγγραφέας του, ο θρυλικός Αμερικανός ερευνητής και βετεράνος δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ, που δημοσιεύει για πρώτη φορά 25 επιστολές που αντάλλαξαν ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης φέρεται μάλιστα σε μία εκ των επιστολών να χαρακτηρίζει τη σχέση του με τον Ντόναλντ Τραμπ σαν να βγήκε από «ταινία φαντασίας», σύμφωνα με τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιβλίο με τίτλο «Rage», δηλαδή «Οργή», που θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, είναι μια συνέχεια του «Φόβος, ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο» που εκδόθηκε το 2018.

Σε αυτό γίνεται φανερή η σχέση μεταξύ των δύο ηγετών. Η σχέση αυτή έμελλε να χαρακτηριστεί από διπλωματία, ύβρεις, απειλές πολέμου αλλά και από μια δήλωση έρωτα εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν συναντηθεί τρεις φορές, η πρώτη σε μια ιστορική σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο 2018 στη Σιγκαπούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη συνάντηση κορυφής των δύο ηγετών τον Φεβρουάριο 2019 έλαβε χώρα στο Ανόι. Τότε ήταν που οι διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας βρέθηκαν -και παραμένουν- σε νεκρό σημείο. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Αμερικανό πρόεδρο να εγκωμιάζει τακτικά τις σχέσεις του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, φθάνοντας μέχρι να πει πως οι δυο τους «ερωτεύθηκαν».

«Μου έγραψε ωραίες επιστολές, υπέροχες επιστολές. Ερωτευθήκαμε», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο 2018 ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης