Ένα νέο σοκαριστικό βίντεο, περίπου δύο μήνες μετά τη δολοφονία του 33χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος πέθανε λόγω «ασφυξίας από παρατεταμένη πίεση» σύμφωνα με ανεξάρτητη αυτοψία, δημοσίευσε η Dailly Mail, προκαλώντας εκ νέου οργή και παγκόσμια κινητοποίηση κατά της αστυνομικής βίας. 

Μάλιστα, η απομαγνητοφώνηση του συγκεκριμένου βίντεο είχε ήδη δοθεί στη δημοσιότητα, ωστόσο το βίντεο ήταν απόρρητο και επρόκειτο να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο-ντοκουμέντο γυρίστηκε από κάμερες σώματος των πρώην αστυνομικών Τόμας Λέιν και Αλεξάντερ Κουένγκ καθώς έφτασαν για πρώτη φορά στο μίνι μάρκετ Cup Foods, μετά από καταγγελία ότι ο Φλόιντ φέρεται να προσπάθησε να πληρώσει με πλαστό χαρτονόμισμα, στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη.

Η αγωνία και ο τρόμος που βίωσε ο Τζορτζ Φλόιντ λίγο πριν πεθάνει αποτυπώνονται ξεκάθαρα στο παρακάτω βίντεο, κατά το οποίο αστυνομικός τον σημαδεύει με όπλο στο κεφάλι και εκείνος ικετεύει λέγοντας: «Σε παρακαλώ, αστυνόμε, σε παρακαλώ, μη με πυροβολήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά άρχισε η βιαιοπραγία εναντίον του, η οποία κατέληξε στη δολοφονία του από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν. Φοβισμένος μάλιστα ο Φλόιντ ακούγεται να λέει: «Θα πεθάνω τώρα».

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης