Νέο αιματοκύλισμα σημειώθηκε σήμερα στην Αίγυπτο έπειτα από επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι εναντίον χριστιανών κοπτών, οι οποίοι βρίσκονταν σε λεωφορείο.

Όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της επαρχίας Μίνια, από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 28 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 25.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια, στο στόχαστρο βρέθηκαν δύο λεωφορεία. Στο ένα επέβαιναν χριστιανοί κόπτες και στο άλλο εργάτες από δύο χωριά της περιοχής.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο αραβικό δίκτυο είπαν ότι την επίθεση πραγματοποίησαν οκτώ μασκοφόροι που φορούσαν στολές και επέβαιναν σε δύο οχήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι βράδυ της 24ης Μαΐου η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο είχε εκδώσει προειδοποίηση για «επικείμενη αλλά απροσδιόριστη τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο».

«Η πρεσβεία γνωρίζει μια δυνητική απειλή, δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα της οργάνωσης Hassm, μια γνωστή τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που υποδηλώνει κάποια απροσδιόριστη δράση αυτό το βράδυ» αναφερόταν σε δήλωση.


(Το σημείο της επίθεσης)

Οι επιθέσεις σε Τάντα και Αλεξάνδρεια

Δεν είναι η πρώτη φορά που χριστιανοί κόπτες της Αιγύπτου μπαίνουν στο στόχαστρο ενόπλων. Ποιος μπορεί να ξεχάσει, άλλωστε, τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή των Βαΐων του περασμένου Απριλίου, οπότε σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες κοπτών στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 47 άνθρωποι. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ειδικότερα, από την έκρηξη της βόμβας μέσα σε εκκλησία στην αιγυπτιακή πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου σκοτώθηκαν 29 χριστιανοί κόπτες, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 60.

To βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:

 
Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε έκρηξη και σε προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια.

Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους 18 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 66, με τις πληροφορίες να αναφέρουν τότε ότι ένας καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάχθηκε έξω από την εκκλησία.

Ο βομβιστής φέρεται να ήθελε να μπει μέσα στον ναό, όπου βρίσκονταν δεκάδες πιστοί, και να πραγματοποιήσει εκεί το σχέδιό του.

Όμως, ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο αντιλήφθηκε πως ήταν ύποπτος και τον εμπόδισε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και ο ίδιος, όταν ο καμικάζι ανατινάχθηκε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Λειτουργία υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε στάδιο του Καΐρου τέλεσε ο πάπας Φραγκίσκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης