Τα περιβόητα Λευκά Κράνη έχουν δημιουργήσει νέο ψεύτικο βίντεο με δήθεν «χημική επίθεση του Assad» στο Idlib της Συρίας, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. 

Η παραγωγή της νέας ταινίας ολοκληρώθηκε την Τρίτη στο χωριό Ζέρμπα, που βρίσκεται στο στρατιωτικό τμήμα της επαρχίας Idlib της Συρίας, ανέφερε το ρωσικό κέντρο συριακής συμφιλίωσης επικαλούμενο διάφορες ανεξάρτητες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από την περιβόητη ομάδα των White Helmets σε συνεργασία με τοπικούς τρομοκράτες, επιδιώκει να δείξει τα επακόλουθα της «χημικής επίθεσης» των κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας.

Το βίντεο, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, δείχνει ότι οι «διασώστες» περιπλανιούνται σε ένα παχύ στρώμα «αερίου μουστάρδας» και παρακολουθούν τα «θύματα» της κυβερνητικής «επίθεσης».

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, το βίντεο πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να ληφθεί υπόψη από τις ειδήσεις στον αραβικό κόσμο και τη Δύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φερόμενες «επιθέσεις» συμβαίνουν συνήθως όταν σημειώνεται πρόοδος του συριακού στρατού κατά των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και τρομοκρατών.

Τις τελευταίες ημέρες, ο συριακός στρατός έχει διασπάσει τις τζιχαντιστικές δυνάμεις που αμύνονται στο Idlib και έχει απελευθερώσει έδαφος που επί μακρόν ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Πηγή: RT news

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης