Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας σκότωσαν την Τετάρτη έναν Παλαιστίνιο που υποπτεύονταν ότι ενεχόταν σε επίθεση με πυροβόλο όπλο εναντίον επτά Ισραηλινών, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου, το παιδί της οποίας πέθανε αφού γεννήθηκε πρόωρα στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε η γυναίκα με σοβαρά τραύματα.

Ο ύποπτος, που κατονομάστηκε ως Σάλαχ Όμαρ Μπαργούτζι, σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να διαφύγει, κατά τη διάρκεια εφόδου σε χωριό της Δυτικής Όχθης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σιν Μπετ, η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται εάν ο άνδρας ήταν αυτός που πυροβόλησε ή ο φερόμενος ως συνεργός του σκοπευτή, που οδηγούσε το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση. Απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων συνελήφθη.

Η επίθεση έγινε την Κυριακή με στόχο πολίτες που περίμεναν σε στάση λεωφορείου κοντά στον ισραηλινό οικισμό Όφρα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Την Τετάρτη, το νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ όπου διακομίστηκε η έγκυος ανακοίνωσε ότι το παιδί της, που γεννήθηκε πρόωρα αφού η μητέρα εισήχθη σε αυτό τραυματισμένη, πέθανε. Το βρέφος κηδεύθηκε στο Όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βαριά τραυματισμένη, η μητέρα, 21 ετών, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με το νοσοκομείο. Η ζωή των υπολοίπων έξι τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο.

«Χάσαμε πριν από λίγες ώρες ένα νεογέννητο. Θα βρούμε τους δολοφόνους και θα τους δικάσουμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου λίγη ώρα μετά τη μετάδοση της είδησης του θανάτου του βρέφους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης