Νεκρός είναι ο δράστης που σκότωσε τρεις ανθρώπους στη Γαλλία. Όπως δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ο δράστης βρέθηκε νεκρός κοντά στο Πουί-ντε-Ντομ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Ο άνδρας, ο οποίος κακοποιούσε τη σύζυγό του, άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις χωροφύλακες, ενώ ένας τέταρτος τραυματίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χωροφύλακες ειδοποιήθηκαν να μεταβούν σε σπίτι σε απομονωμένη περιοχή, αφού η δύναμη έλαβε αναφορά για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, με αποτέλεσμα να γίνουν στόχος πυρών καθώς προσπαθούσαν να διασώσουν τη σύζυγο του άνδρα, η οποία είχε βρει καταφύγιο στην οροφή κατοικίας κοντά στο χωριό Σεν Ζιστ, στην περιφέρεια Κλερμόν-Φεράν.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι δύο χωροφύλακες έγιναν στόχος πυρών καθώς προσέγγιζαν στο σπίτι. Ένας υπέκυψε στα τραύματά του, ο δεύτερος, με τραύμα στο πόδι, διακομίστηκε σε νοσοκομείο από πυροσβέστες.

Αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι, αλλόφρων, ο άνδρας άνοιξε ξανά πυρ εναντίον στελεχών της χωροφυλακής που βρίσκονταν γύρω από το οίκημα, τραυματίζοντας θανάσιμα άλλα δύο εξ αυτών, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία της περιφέρειας Κλερμόν-Φεράν, η οποία διευκρίνισε ότι η γυναίκα διασώθηκε και είναι ασφαλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τουλάχιστον 7 μέλη της GIGN (σ.σ. μονάδα των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής χωροφυλακής) βρίσκονται επιτόπου. Λαμβάνονται οι μεγαλύτερες δυνατές προφυλάξεις δοθέντος του πόσο επικίνδυνος είναι ο άνθρωπος αυτός» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές: είχαν υπάρξει στο παρελθόν συμβάντα ενδοοικογενειακής βίας με αφορμή την επιμέλεια παιδιού του ζευγαριού.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης