Βλήμα πυροβολικού που βλήθηκε από το ουκρανικό έδαφος έπληξε αγροικία στην ρωσική περιοχή του Ροστόβ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πολίτης και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν «πολύ αυστηρά επακόλουθα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν, ακόμη, πληροφορίες πως έξι βλήματα όλμου εξερράγησαν την Κυριακή στη μικρή ρωσική πόλη Ντονιέτσκ, που έχει το ίδιο όνομα με την ουκρανική πόλη και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Ουκρανός επιτετραμμένος στη Μόσχα κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και του επιδόθηκε αυστηρή νότα διαμαρτυρίας.

Ο πρόεδρος Πούτιν -όπως μεταδίδουν τα ρωσικά Μέσα- εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις συνεχιζόμενες ουκρανικές επιθέσεις και είπε πως είναι «απαράδεκτο ουκρανικά βλήματα να πλήττουν ρωσικές περιοχές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως παρόμοιες προκλητικές δραστηριότητες θα πρέπει να σταματήσουν, σύμφωνα με τον προεδρικό εκπρόσωπο Dmitry Peskov.

Στη συνάντηση του Ρώσου προέδρου με την καγκελάριο Μέρκελ στο Ρίο ντε Τζανέιρο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία χειροτερεύει και πως είναι απαραίτητη η επανάληψη των εργασιών της διεθνούς ομάδας επαφής για το ουκρανικό πρόβλημα.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τη βολή του ουκρανικού πυροβολικού σε ρωσικό έδαφος «προφανή επιθετική πράξη» και προειδοποίησε για «αναμενόμενες επιπτώσεις», καθιστώντας το Κίεβο υπεύθυνο για την προκλητική αυτή ενέργεια.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Grigory Karasin υποσχέθηκε «σύντομη και ισχυρή απάντηση» στην προκλητική ενέργεια, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί ζωή.

Πηγή: RIA Novosti – RT.com
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης